Панкейки – це традиційні американські млинці, які відрізняються пишною текстурою та ніжним смаком. Вони стали популярними в усьому світі завдяки простоті приготування та можливості експериментувати з інгредієнтами. Їх можна подавати з медом, фруктами, шоколадом, горіхами або ж класично – з кленовим сиропом.
Класичні американські панкейки
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 250 мл молока;
- 200 г борошна;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1/2 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
- У мисці змішайте яйця, молоко та рослинну олію.
- В іншій ємності змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль.
- З’єднайте обидві суміші, перемішайте до однорідності.
- На розігрітій сковороді без олії обсмажуйте панкейки по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
- Подавати з медом або джемом.
Бананові панкейки
Інгредієнти:
- 1 стиглий банан;
- 1 яйце;
- 120 мл молока;
- 150 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. ванільного цукру.
Приготування:
- Розімніть банан виделкою.
- Додайте яйце, молоко, цукор та перемішайте.
- В іншій мисці змішайте борошно та розпушувач.
- З’єднайте всі інгредієнти, перемішайте.
- Обсмажуйте панкейки на сухій сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
- Подавати з йогуртом або горіхами.
Шоколадні панкейки
Інгредієнти:
- 200 мл молока;
- 1 яйце;
- 150 г борошна;
- 2 ст. л. какао;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
- У мисці змішайте яйце, молоко, олію та цукор.
- Додайте борошно, какао та розпушувач, добре перемішайте.
- Випікайте панкейки на сухій сковороді по 1-2 хвилини з кожного боку.
- Подавати з шоколадним соусом або ягодами.
Вівсяні панкейки
Інгредієнти:
- 100 г вівсяного борошна;
- 100 г пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- 200 мл молока;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ст. л. меду;
- 1 ст. л. олії.
Приготування:
- Змішайте всі сухі інгредієнти.
- Додайте яйце, молоко, мед і олію, добре перемішайте.
- Випікайте панкейки на сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
- Подавати з йогуртом та фруктами.
Сирні панкейки
Інгредієнти:
- 150 г сиру;
- 1 яйце;
- 100 мл кефіру;
- 120 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ст. л. цукру.
Приготування:
- Сир розімніть виделкою та змішайте з яйцем і кефіром.
- Додайте борошно, розпушувач, цукор та перемішайте.
- Випікайте панкейки на сухій сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
- Подавати з варенням або сметаною.
Панкейки – це не тільки смачний, а й дуже універсальний варіант для сніданку. Вони готуються швидко та легко, а велика кількість варіантів дозволяє кожному знайти свій улюблений рецепт. Незалежно від того, чи ви любите класичний смак, чи шукаєте щось оригінальне, панкейки завжди стануть чудовим початком дня. Готуйте із задоволенням та насолоджуйтесь чудовим смаком!